dissabte, 15 de desembre de 2012

Quan arriben aquests dies

Quan arriben aquests dies previs a l'hivern, a les acaballes de la tardor, i amb els cims del Pirineu una mica emblanquinats (no massa, la veritat, a finals de tardor la cosa no dona per més), quan el fred comença a fer-se present a primera hora del matí, quan les boires tardorenques, tan persistents, van desapareixent a poc a poc, s'albira el nadal.

És un temps una mica incert, s'acaben el bolets, la batuda del senglar resulta prolongada per l'excés d'unitats, sovintegen les notícies d'accidents de caça, i els amics de la ploma ja esperen neguitosos la becada.

Matí gebrat que
deixa blanc el paisatge.
Arriba l'hivern.

Al llegar los días previos al invierno, a finales de otoño, y con los picos del Pirineo ligeramente emblanquecidos (la verdad, no mucho, a final de otoño no se puede pedir más), cuano empieza a notarse el frío a primera hora de la mañana, cuando las nieblas otoñales, tan persistentes, van desapareciendo poco a poco, se atisba la Navidad.

Es un tiempo un poco incierto, se acaban las setas, las batidas de jabalí se se prolongan por el exceso de piezas, menudéan las noticias de accidentes de caza y los amigos de la pluma esperan ansiosos la becada.

Escarcha matinal
que blanquea el paisaje.
Invierno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari aquí.