23 de juny, 2013

Encendre les Fonts 2013




Arribant a les 7 Fonts, la remor de l'aigua sortint dels seus brocs ja refresca la nit d'estiu. D'aquest estiu que tot just comença i es promet càlid. L'aigua fresca i brillant, impulsiva i adaptable a l'entorn, però al mateix temps amb força imparable, s'obre pas entre roques i arbres amb rieres i rierols, i traça camins secrets sota terra fins arribar, avui com cada dia, en aquest parc meravellós del que gaudim sense estridències.


Remor d'aigua
entre arbres i pedres...

a les 7 fonts.


Aquesta terra ferma, ben arbrada; espai d'enyors i malenconies, amb racons i raconets per xerrar, descansar o jugar i, per què no, estimar i ser estimat. Acompanyat pel brogit de l'aigua i les fulles, de pardals o pit-roigs, l'aire fresc que per tot arreu s'escola amb suavitat i persistència no evita que ens trobem aquí aquesta nit, en aquestes fonts gairebé abandonades a l'hivern i visitades en soledat a la primavera. En aquest espai natural tan estimat.


Brisa d'estiu;

brunzit de fulles i aigua
la nit del foc


I el foc... el foc d'aquesta nit de juny. Foc que ens acompanya sempre, que portem a dins cadascú dels que hem vingut avui i també els absents. Aquest foc que homes i dones d'aquest mon duem al cor i, de tant en tant, molt de tant en tant, deixem anar. Viu i ardent, pur en la seva essència, transformador. 



S'encén el foc a poc a poc, aquí i allà, a cada esglaó i racó del parc, envoltat d'aire i aigua. Amb una espelma al cor, d'una en una cada llàntia és presa, cada racó il•luminat... fins a encendre les Fonts.


Nit de juny.

il•luminada la foscor
pel foc dels cors







2 comentaris:

  1. ¡Muy bueno,Joan,se "enciende" también mi corazón !!! (un abrazo)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Lilí. Fué una noche especial, sin duda. Un abrazo

      Elimina

Pots deixar el teu comentari aquí.