16 d’octubre, 2022

Veranos de antaño

 Veranos de antaño


Hay sonidos, imágenes, olores, que me llevan a mi infancia, cuando todavía vivía en la ciudad. En verano íbamos al pueblo a pasar las largas vacaciones escolares. Incluso antes de llegar, el olor a estiércol y purines saturaba nuestro olfato. Mis hermanos se quejaban, pero a mí me gustaba, tal vez porque me hacía anticipar los días que nos esperaban. Aquella libertad, todo el día arriba y abajo con las bicis por los bosques y campos de los alrededores, jugando al escondite, trepando a los árboles, con los pantalones manchados de hierba y las rodillas peladas… Algunos días íbamos a la riera cercana a bañarnos en el agua helada.


vuelo de vencejos

bajo unas piedras

los escorpiones


Para mí, uno de los momentos más especiales llegaba cuando, un día, oíamos las notas del xiflo. Enseguida veías a todos los críos a la carrera hacia la plaza. ¡Llegaba el afilador!

Las mujeres del pueblo salían de casa cargadas de cuchillos y tijeras y, mientras el hombre las arreglaba, chismorreaban entre risas. Nosotros mirábamos embobados las chispas que llenaban el aire.


viento de poniente

entre sus dedos

el brillo del filo





Presentat al 5è Concurs Internacional de Haibun "Albacete ciudad de la cuchillería"

Menció especial del jurat


_._



Estius d’antany


Hi ha sons, imatges, olors, que em porten a la meva infància, quan encara vivia a ciutat. A l'estiu anàvem al poble a passar les llargues vacances escolars. Fins i tot abans d'arribar, l'olor de fems i purins ens omplia el nas. Als meus germans es queixaven, però a mi m'agradava, potser perquè em feia anticipar els dies a venir. Aquella llibertat, tot el dia amunt i avall amb les bicis pels boscos i camps del voltant, jugant a amagar, enfilant-nos-en als arbres, amb els pantalons tacats per l'herba i els genolls pelats... Alguns dies anàvem a la riera pròxima a banyar-nos en l'aigua glaçada.


vol de falciots

sota unes pedres

els escorpins


Per a mi, un dels moments més especials arribava quan, un dia, sentíem les notes del bufacanyes. Ja veies a tota la canalla a correcuita cap a plaça. Arribava l'esmolador¡

Les dones del poble sortien de casa carregades de ganivets i tisores i, mentre l'home els hi arranjava, feien safareig entre rialles. Nosaltres miràvem embadalits les espurnes que omplien l'aire.


vent de ponent

entre els seus dits

la lluentor del tall


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari aquí.